Blogi , Koulutusvinkit
14 / 04 / 20

Hyvinvointiklipit

Hyvinvointiklipit

Tässä sarjassa hyvinvoinnin asiantuntijat Mikko Harkonmaa ja Hannu Suominen käsittelevät kehon ja mielen hyvinvointia. Varaa 15 min kunkin videoklipin katseluun ja tee välitehtävä.

Mikon vinkit

”Toiminnallinen keho, hyvinvoiva keho. Me elämme vieraassa ympäristössä suhteessa omaan kehoomme ja sen toiminnallisuuteen. Tämä ympäristö aiheuttaa sen, että me emme aina tiedosta. Joskus myös teemme tietoisesti valintoja, jotka vääjäämättä ajavat alas toiminnallisuuttamme, meidän kehoamme, ”Maailmankaikkeuden hienointa laitetta”. Miten osaisimme tulkita kehomme viestejä ja kertoa sille asioita, joiden johdosta pystyisimme vielä 80-vuotiaana laittamaan itse sukan jalkaan? Mieti, mitä on itsenäisyys, vapaus ja riippumattomuus. Videoklippien tarkoituksena on tuottaa katselijoille ajatus oman kehon hyvinvoinnin asiantuntijuudesta. Harjoitteiden tarkoituksena on huoltaa, aktivoida ja ylläpitää kehomme toiminnallisuutta. Harjoitteet eivät ole liikuntaa vaan toimintakykyä ylläpitäviä ja kehittäviä harjoitteita. Pidä huoli toimintakyvystäsi, koska ilman sitä et voi liikkua!”

Hannun vinkit

”Hyvinvointiklippien avulla pääset matkalle piilossa olleeseen maailmaasi. Opit ymmärtämään valintojasi, vaikuttamaan niihin ja suunnittelemaan niitä omaa onnellisuuttasi lisäävästi. Tulet tietoisemmaksi siitä polusta, joka on johtanut sinut paikkaan ja tilaan, jossa olet juuri nyt. Opit hyväksymään itsesi tuollaisena ja löytämään onnellisuutta jo olemassa olevasta. Pysyvä muutos hyvinvoinnissa ei vaadi kaiken mullistavaa elämäntaparemonttia. Kannustan sinua selvittämään mieluummin, millainen on sinun hyvä elämäsi ja millaista elämää oikeasti haluaisit elää. Mitä jos se olisikin sellaista, joka perustuisi omille haaveillesi ja unelmillesi? Mieti ensin hetki, millaista se olisi ja katso videoklipit siitä, kuinka se on mahdollista.”


Kuva: Kawin Harasai, Unsplash