Blogi
22 / 09 / 21

Koulutusjohtaja Rikhard Zitting: ”Pyrimme vahvistamaan henkilöstön edustajan ammatti-identiteettiä”

Esittelyssä koulutusjohtaja Rikhard Zitting

Henkilöstön edustaja toimii moniarvoisessa ja monikulttuurisessa työympäristössä jatkuvan muutoksen keskellä. Muuttuva työelämä edellyttää henkilöstön edustajalta vahvaa osaamista varsinkin työoikeuden ja työsuojelun osalta.

Pyrimme Aktiivi-Instituutissa tarjoamaan niihin liittyvää ajankohtaista koulutusta ja valmennusta, jotta henkilöstön edustajat pystyisivät kohtaamaan ja hallitsemaan työmarkkinoiden, työn tekemisen ja organisaatioiden muutosten aiheuttamat haasteet.

Ammatillinen kasvu ja jatkuva kehitys

Henkilöstön edustajan osaamisen jatkuva kehittäminen ja ammatillinen kasvu on Aktiivi-Instituutin tärkeä tehtävä. Siinä tehtävässä opistomme pyrkii vahvistamaan henkilöstön edustajan ammatti-identiteettiä työelämän muutoksissa asiantuntijaksi kehittymisessä ja yhteiskunnallisena vaikuttajana.

Paikallinen sopiminen – niin kuin se epäjohdonmukaisena terminä julkisuudessa esiintyykin – vaatii henkilöstön edustajalta tietoa ja taitoa edunvalvonnasta sekä henkilöstön oikeuksista yhteistoiminnassa työnantajan kanssa. Siihen juuri koulutuksemme valmentavat.

Polku nykyiseen työtehtävään

Aloitin vuonna 2021 koulutusjohtajan ja vararehtorin tehtävissä vastuualueena työoikeus ja työsuojelu. Sitä ennen olin toiminut Aktiivi-Instituutissa lakimieskouluttajana ja koulutuspäällikkönä vuodesta 2018. Valmistuin Helsingin yliopistosta filosofian kandidaatiksi (FK, kemia) 1992 ja sittemmin jatkoin opintoja Helsingin yliopistossa pätevöityen oikeustieteen kandidaatiksi (OTK) v. 2007.

Työhistorian osalta olen työskennellyt ensin laboratoriopäällikkönä ja OTK-tutkinnon suorittamisen jälkeen erilaisissa juristin tehtävissä vuodesta 2006. Kansainvälisissä tehtävissä korporaation juristina, yrityslakimiehenä ja asiamiehenä työoikeus, HR-asiat, yksityisyyden suoja sekä compliance ovat olleet jatkuvasti ammatillisen mielenkiinnon ja erikoistumisen kohteena.

Käyttäkäämme aktiivisesti näitä Aktiivi-Instituutin tarjoamia koulutuksia ja valmennuksia – tulevaisuus on meidän kaikkien mahdollisuus!


Rikhard Zitting, OTK, FK, koulutusjohtaja (työoikeus ja työsuojelu)
rikhard.zitting@aktiivi-instituutti.fi | 050 327 8838