Blogi
15 / 10 / 20

Luottamusmies Tarja Hackzell: ”Osallistu koulutuksiin, kehitä toimintaasi, kasva roolissasi”

Esittelyssä luottamusmies Tarja Hackzell

Tässä sarjassa esittelemme Aktiivi-Instituutin koulutuksia suorittaneita opiskelijoita.

Olen Tarja Hackzell ja työskentelen vanhustyössä laitoksessa sairaanhoitajana. Toimin Tehy ry:n luottamusmiehenä, ammattiosaston varapuheenjohtajana, sihteerinä ja yhdysjäsenenä. Lisäksi olen Sairaanhoitajaliiton hallituksen varajäsen ja tiedottaja.

Valmistuin vuoden 2019 lopulla Oamkista, jossa suoritin sosiaali- ja terveysalan johtamisen ja kehittämisen ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Keväällä 2020 minulle tarjoutui mahdollisuus toimia esimiestasoisessa tehtävässä vastaavana sairaanhoitajana kolmen kuukauden ajan, mutta työkuvasta poiketen en tehnyt asiakastyötä vaan sairaanhoidollisia tehtäviä ainoastaan tarvittaessa.

Ammatillista kehittymistä ja uusia ystäviä

Luottamusmiestehtävääni varten olen käynyt Aktiivi-Instituutissa erilaisissa koulutuksissa, jotka ovat kehittäneet luottamusmiestaitojani. Koulutukset ovat antaneet hyvän pohjan mahdolliseen tulevaan esimiestyöhöni ja saamaani tietoa olen parhaani mukaan hyödyntänyt tehtävässäni. Huomaan, että olen ihmisenä kasvanut hieman rauhallisemmaksi tämän myötä, enkä ole enää niin paljon antanut tunteiden sanella käyttäytymistäni eri tilanteissa.

Erityisen antoisaa Aktiivi-Instituutin lähiopetuskoulutuksissa on ollut niiden keskusteleva opiskelumuoto, joka on tarjonnut lisäoppia vertaistuen ja toisten kokemusten kautta. Koulutusten ansiosta ystäväpiiri on laajentunut ja olen oppinut tuntemaan myös kouluttajia ja muita toimijoita.

Suosittelen koulutuksia lämpimästi ja haluan lähettää terveiseni kaikille: Osallistu koulutuksiin, kehitä toimintaasi, kasva roolissasi. Ole avoin ja kuuntele, osallistu rohkeasti, sillä koulutuksissa nousee aina esiin hyviä asioita, niin sinulta itseltäsi kuin muiltakin oppijoilta.

Tarja