Blogi
19 / 11 / 20

Sairaanhoitaja Lauri Nieminen: ”Palaan lataamaan akkuja, hakemaan päivitystä tietoihin ja tapaamaan ystäviksi kasvaneita kollegoita”

Esittelyssä sairaanhoitaja Lauri Nieminen

Tässä sarjassa esittelemme Aktiivi-Instituutin koulutuksia suorittaneita opiskelijoita.

Olen Lauri Nieminen ja työskentelen sairaanhoitajana Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä sisätautien päivystysyksikössä. Kliinisen työni lisäksi työskentelen työsuojelu-, terveydenedistämis- ja työhyvinvointikehittämistyöryhmissä. Toimin henkilöstönedustajana tehyläisenä varaluottamusmiehenä omalla toimialueellani.

Aktiivi-instituutti on valmistanut minua moneen

Aktiivi-Instituutin koulutukset ovat olleet oleellinen osa luottamusmiehenä ja työsuojeluasiamiehenä kehittymistäni. Olen käynyt koulutuksissa vuodesta 2004 palattuani Englannista, jossa toimin sairaanhoitajana seitsemän vuoden ajan 90-luvun lamaa paossa.

Luottamusmies-, henkilöstönedustaja- ja työsuojelukoulutukset ovat olleet Aktiivin koulutuksista ensisijaisia, mutta viime vuosina myös työhyvinvointikoulutukset, kuten mm. työhyvinvointikorttikoulutus, ovat tulleet vahvasti mukaan. Vuosien varrelle on sattunut lukuisia mieleenpainuvia koulutuksia ja kouluttajia. Erityisesti on mainittava työmarkkinakonsultin monivuotinen koulutus, joka oli erittäin antoisa.

Suosittelen lämpimästi Aktiivin koulutuksia kaikille henkilöstöedustajan tehtävissä toimiville. Erityisesti suosittelisin koulutuksia sotealan lähiesimiehille, jotka tarvitsevat enenevässä määrin laajaa osaamista, mutta myös verkostoitumista ja asiaosaamista työehto-, työsuojelu- ja työhyvinvointialueilla.

Turvasatama hektisessä työelämässä

Elämääni ja työelämääni on mahtunut yli neljännesvuosisadan kestäneen sairaanhoitajan työurani aikana monenlaisia muutoksia, niinkuin tietysti kuuluukin. Aktiivi-Instituutti on ollut yksi niistä ankkureista ja turvasatamista, johon olen aina saanut palata lataamaan akkuja, hakemaan päivitystä tietoihin ja tapaamaan ystäviksi kasvaneita kollegoita. Ylpeyttä koen siitä, että olen nyttemmin saanut olla myös kouluttajan roolissa henkilöstönedustajille suunnatuilla kursseilla.

Arkeni sisältää työ- ja järjestöelämän lisäksi yksinhuoltajana toimimista kaikkine rutiineineen. Kuntoani koitan ylläpitää työmatkapyöräilyllä ja silloin kun kalenterini sen sallii, myös luonnossa liikkumalla. Olen aikuisiällä liittynyt partioon lapseni kannustamana.

Tsemppiterveisiä Aktiivin kouluttajille ja erityisesti tehyläisille työmarkkinakonsulttikollegoille. Korona ja haastava työmarkkinatilanne tuo koko ajan uusia haasteita eteenne, mutta varmasti myös uusia mahdollisuuksia. Voimia ja virtaa teille! Muistakaa nauttia elämän ja arjen pienistä iloista.

Ja kiitos kaikille! Kiitosta emme koskaan anna ja saa liikaa.

Lauri

P. S. Kuva on työpaikaltani syntymäpäivänäni, kun sain ruusun.