Blogi
13 / 01 / 16

Sairaanhoitaja Kirsikka Joutsen: ”Opiskeleminen on kivaa ja uuden oppiminen jatkuvaa”

Esittelyssä sairaanhoitaja Kirsikka Joutsen

Olen Kirsikka Joutsen, sairaanhoitaja Joensuusta. Työskentelen Joensuun kaupungin tk-sairaalan kotiutushoitajana. Toimin Tehyn Joensuun kaupungin ao 606 aktiivina jäsenenä (taloudenhoitaja ja hallituksen jäsen) ja olen luottamusmies hoito- ja hoiva-alueella.

Säännöllistä kouluttautumista

Käyn Aktiivi-Instituutin koulutuksissa säännöllisesti ja saan niistä tietoa Tehyn kautta. Viimeksi vuorossa oli työmarkkinakonsultin tutkinto, jonka sain valmiiksi 2016. Teimme opinnäytteenä toimivaa hanketyötä ammattiosastomme pj Markku Nuutisen kanssa ja varasimme aikaa kootaksemme työmme yhteen.

Aikataulu oli välillä tiukka, mutta hyvin siitä selvittiin. LM-tehtävään liittyvinä ammattijärjestö Tehy maksoi koulutukseen liittyvät matkat ja majoitukset. KVTES:n mukaisesti koulutuspäivät olivat palkallisia.

Hanketyöni on otettu työkavereideni ja ammattijärjestön jäsenten osalta hyvin vastaan, vaikka en olekaan sitä vielä ehtinyt tarpeeksi esitellä. Luottamusmiestehtävissä olen tutustunut toisten tekemiin opinnäytetöihin ja vienyt niitä luettavaksi työpaikalle.

Verkostoitumista ja uusia näkökulmia

Koulutuksessa antoisinta oli verkostoituminen muiden toimijoiden kanssa ympäri Suomea. Alalla vallitsevat haasteet ovat monesti saman tyyppisiä ja toisten opiskelijoiden kanssa keskusteleminen toi uusia näkökulmia oman alueen ongelmiin. Myös vierailut esimerkiksi EK:ssa, Kevalla ja työmarkkinaoikeudessa olivat äärettömän mielenkiintoisia.

Itse suosittelisin koulutusta luottamusmiehille ja ammattijärjestöön kuuluville aktivisteille sekä kaikille työntekijän eduista huolehtiville. Koulutus osoitti minulle, että opiskeleminen on edelleen kivaa ja uuden oppiminen jatkuvaa.

Seuraavaksi ohjelmassani on YAMK-opintojen loppuun vieminen ja sen lisänä lm-koulutuksia. Minuun pätee sanonta ”oppia ikä kaikki”.


Kirsikan hanketyö käsittelee ammattiosaston toiminnan tunnetuksi tekemistä tiedottamalla.