Blogi
18 / 09 / 20

Luottamusmies, sairaanhoitaja Riitta Kronqvist: ”Elämässä ei ole tärkeintä se, miten selvitä myrskystä, vaan miten osata tanssia sateessa”

Esittelyssä luottamusmies, sairaanhoitaja Riitta Kronqvist

Tässä sarjassa esittelemme Aktiivi-Instituutin koulutuksia suorittaneita opiskelijoita.

Olen Riitta Kronqvist ja työskentelen sairaanhoitajana ja hoidonvaraaja Peijaksen sairaalassa Vantaalla. Toimin oman ammattiosastoni hallituksen jäsenenä ja Peijaksen sairaalan luottamusmiehenä 2018-2021.

Monipuolista koulutusta työelämän tarpeisiin

Luottamusmieheksi valinnan jälkeen olen käynyt Aktiivi-Instituutin koulutuksissa mahdollisuuksien mukaan. Tutuksi ovat tulleet mm. työoikeuden ja työsuojelun kurssit, joista olen saanut työkaluja konfliktien kohtaamiseen. Olen osallistunut kursseille, joissa on käsitelty yksityisyyden suojaa ja yhdenvertaisuutta, varhaista tukea työyhteisön toimintatapana, muutosten ihanuutta ja kurjuutta, epäasiallista kohtelua, sovittelevan kohtaamisen mallia, työyhteisötaitoja ja työhyvinvoinnin kehittämistä. Tällä hetkellä on meneillään useasta osakokonaisuudesta koostuva työhyvinvoinnin osaajan valmennusohjelma.

Noviisina luottamusmiehenä olen saanut kursseilta valtavasti tietoa ja varmuutta toimintatapoihin. Verkostoitumisen olen kokenut erityisen arvokkaaksi ja antoisaksi. Joidenkin ryhmäläisten kanssa olemme muodostaneet WhatsApp- tai Facebook-ryhmiä, joissa olemme jatkaneet askarruttavien asioiden läpikäyntiä, kysyneet neuvoa tai vain tsempanneet toisiamme.

Tanssia sateessa eikä myrskystä selviämistä

Aktiivi-Instituutin kursseja voin suositella kaikille, joilla niihin on mahdollisuus osallistua. Moni kurssi olisi erittäin hyödyllinen myös esimiesasemassa oleville, mutta heitä kursseilla on harmillisen vähän.

Odotan innolla, että pääsen taas fyysisesti istumaan Aktiivin kursseille, koska onhan se erilaista ja voimaannuttavampaa kuin kokoontumiset teamsien ja skypejen välityksellä. Siihen asti kuitenkin positiivisesti eteenpäin ja muistaen, että pienestä toiveikkaasta aamun ajatuksesta voi lähteä liikkeelle kokonainen ihmeiden sarja.

Omassa elämässäni on menossa suuret muutokset ja myllerrykset työn haasteiden lisäksi, joita uusi potilastietojärjestelmä ja korona ovat tuoneet tullessaan. Kaikesta huolimatta uskon siihen, että elämässä ei ole tärkeintä se, miten selvitä myrskystä, vaan miten osata tanssia sateessa.

Riitta