Blogi
13 / 05 / 22

Sairaanhoitaja Saana Rantonen Kuopion kaupungilta: ”Tyhy-etäpäivässä tunnelma oli kuin livejumppatunnilla”

Sairaanhoitaja Saana Rantonen Kuopion kaupungilta: ”Tyhy-etäpäivässä tunnelma oli kuin livejumppatunnilla”

Aktiivi-Instituutti järjesti liikunnallisen Tyhy-etäiltapäivän Kuopion kaupungin Perusturva ja terveydenhuolto, vastaanottopalvelut -yksikölle 21.4.2022. Ohjaajana toimi valmentaja ja hyvinvoinnin asiantuntija Mikko Harkonmaa (kuvassa).

Sairaanhoitaja Saana Rantonen, kuinka päädyitte tilaamaan Tyhy-koulutuksen Aktiivi-Instituutilta?

Olin itse osallistunut Mikko Harkonmaan vetämään koulutukseen Aktiivi-Instituutissa ja innostuin pohtimaan, voisiko Mikon saada ohjaamaan Tyhy-päiväämme. Laitoin kyselyä Aktiivi-Instituutin työhyvinvoinnin asiantuntija Jari Tuomaiselle ja sovimme, että opisto järjestää meille koulutuksen avaimet käteen -periaatteella.

Kuinka etäyhteydellä toteutetut järjestelyt toimivat?

Kaikki toimi hyvin, seurasimme Mikon luentoa ja ohjausta isolta näytöltä omista tiloistamme käsin. Hän esitteli kehoa huoltavia liikkeitä kolmen tunnin ajan ja me teimme liikkeet omilla jumppamatoillamme. Tunnelma oli samanlainen kuin jos tilaisuus olisi toteutettu livenä.

Vastasiko koulutuksen sisältö sovittua?

Viime vuonna toteutimme Tyhy-päivän keskittyen henkiseen jaksamiseen. Tänä vuonna halusimme teemaksi fyysisen työssä jaksamisen. Tilasimme kehonhuoltoa ja liikkuvuutta, mutta ohjaajan tuntien saimme kaupan päällisiksi myös henkistä puolta. Koulutuksesta jäi käteen myös materiaalia jälkikäteen hyödynnettäväksi.

Suosittelisitko koulutusta muillekin?

Koulutuksen tilaaminen oli helppoa, sillä Aktiivi-Instituutin kautta hoitui käytännön järjestelyt, tekniikkapuoli ja yhteydet kouluttajaan. Vinkkinä Aktiivi-Instituutille, että olisi hyvä olla laajemminkin tarjolla tällaisia valmiita paketteja, joissa huolletaan sekä fyysistä että henkistä puolta.

Aktiivi-Instituutin työhyvinvoinnin asiantuntija Jari Tuomainen, kuinka koulutuksen järjestäminen opiston näkökulmasta sujui?

Kouluttajamme ovat yhteistyökumppaneitamme, joten tilauskoulutuksen pystyttäminen voi sujua näinkin jouhevasti. Mukavaa, että onnistuimme järjestämään Kuopion kaupungin yksikölle virkistävän ja työhyvinvointia edistävän iltapäivän. Ja kiitos vinkistä, jäämme pohtimaan ehdotusta valmiista paketeista!


Kysy tilauskoulutuksista: jari.tuomainen@aktiivi-instituutti.fi tai 050 467 8770 tai muilta koulutusvastaavilta.


Kuva: Logan Weaver, Unsplash