Koulutusvinkit , Uutiset
24 / 01 / 18

Tammikuun tapaamisessa 2018 jaettiin tutkintotodistukset 30:lle konsultille

Tammikuun tapaamisen päätteeksi jaettiin tutkintotodistukset 30:lle työmarkkina- ja työsuojelukonsultille

Tammikuun tapaamisessa 25.-26.1. kuultiin ajankohtaisia näkemyksiä ja kokemuksia niin valtakunnallisesti kuin työpaikkatasolta.

Seminaarin aluksi STTK:n puheenjohtaja Antti Palola johdatteli osallistujat ajankohtaisten työmarkkinakysymysten äärelle. Palola loi kuvan mielenkiintoisesta työmarkkinatilanteesta.

– Elämme parhaassa taloustilanteessa kymmeneen viime vuoteen. Työllisyys on parantunut ja varovaisen ennusteen mukaan työllisyysaste on tulevaisuudessa kasvussa. Kilpailukyky on parantunut ja maailmantalous vetää. Toki talouteen, geopolitiikkaan ja turvallisuuteen liittyviä epävarmuustekijöitä on olemassa.

Käynnissä olevasta liittokierroksesta Palola muistutti, että ”liittokierros on aina rahan kierros.” Hän nimesi tavoitteita tälle kierrokselle: ostovoima pitää saada kehittymään, pitää huolehtia työllisyydestä, kilpailukyvystä sekä talouskasvun ja julkisen talouden tilasta. Aktiivimalli kirvoitti yleisökysymyksiä.

– Teidän osaamisenne on paras turva työelämässä, Palolan viesti kuulijoille liittyi vastuun ottamiseen.

Kunteko 2020 – Tukea ja näkyvyyttä kuntatyöhön

Ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu ja projektipäällikkö Anniina Tuomi esittelivät kunta- ja maakunta-alan työelämän kehittämisohjelmaa, jonka tähtäimessä ovat organisaatioiden omat kehittämistarpeet ja niiden tukeminen.

– Kuntekon tavoitteita ovat kuntakentällä tehtävän kehittämistyön näkyväksi tekeminen, vaikuttavien käytäntöjen ja ratkaisujen levittäminen sekä kehittämisen ja uudistumisen innostaminen, he nimesivät.

Saimme kuulla konkreettisia esimerkkejä kehittämishankkeiden tuloksista ja hankkeen positiivisista vaikutuksista kehittämisinnostuksen katalysaattorina. Käy Tekojen Torilla tutkimassa tuloksellisia kehittämistarinoita, kokemuksia ja ideoita.

Hyvää huomista – Kemianteollisuuden työhyvinvointihanke

Johtava asiantuntija Jaana Neuvonen kertoi järjestöjen kanssa yhteistyössä toteutettavasta, kansainvälisesti palkitusta hankkeesta, jolla on pitkä historia. Hyvää huomista -ohjelma kokoaa työpaikkojen työhyvinvoinnin kehittämistekoja. Hankkeen tavoitteina on edistää työhyvinvointia työpaikoilla, kehittää osaamista, pidentää työuria, vähentää sairastavuutta ja lisätä tuottavuutta.

– Kaiken keskiössä on yhteistyö, jonka rinnalla kulkevat hyvä johtaminen, toimiva työyhteisö, osaamisen kehittäminen ja innostus työhön.

Hankkeen konkreettisena ilmentymänä ovat yrityksille kehitetyt työkalut, mm. erilaiset oppaat ja mittarit.

Työelämä 2020 -hanke: Luottamuksen vuosi 2018

Hankejohtaja Margita Klemetti kertoi uunituoreet uutiset Työelämä 2020 -hankkeen tiimoilta. Tämän vuoden teemana on luottamus, joka on työelämän tärkeintä pääomaa. Luottamuksella on suora yhteys työyhteisön tuottavuuteen, innovatiivisuuteen, kilpailukykyyn ja tulokseen. Klemetti esitteli Kehittämispolku-testin, jonka avulla johto ja henkilöstö voivat arvioida työpaikkansa tilaa yhdessä.

– Olemme hyvällä tiellä kolmannella sijalla, mutta vielä on tekemistä ennen vuotta 2020, Klemetti totesi.

Hankkeiden esittelyjen päätteeksi 30:lle työmarkkina- ja työsuojelukonsultille jaettiin tutkintotodistukset. Onnittelut!

P. S. Suuren vaikutuksen meihin tekivät kuvassa näkyvät ainutlaatuiset konsulttisukat.


Teksti: opiston markkinointipäällikkö Kristiina