Koulutusvinkit
09 / 10 / 23

Tammikuun tapaaminen 25.–26.1.2024: Panelisteina puheenjohtajat Paavola, Rytkönen ja Voima

Seminaarissa syvennytään yhteisöllisyyteen työpaikalla ja kuullaan huippupuhujia! Organisaatiopsykologi Sami Råmanilla on yli 10 vuoden kokemus yksilöiden ja organisaatioiden vaikeiden ongelmien ratkaisemisessa. Miia Paakkanen on positiivisen psykologian ja organisaatiotieteen tieteentekijä. Sitran asiantuntijat Elina Eerola ja Joonas Leppänen puhuvat demokraattisen kohtaamisen merkityksestä. Paneelikeskustelussa kuullaan näkemyksiä yhteisöllisyydestä SuPerin Silja Paavolalta, Tehyn Millariikka Rytköseltä ja Jytyn Jonna Voimalta. STTK:n puheenjohtaja Antti Palola tarjoilee tuttuun tapaan ajankohtaiskatsauksen työmarkkinoilta.

Seminaarissa kuullaan puheenvuoroja työelämän ajankohtaisasioista. Fokuksessa ovat työelämän ilmiöt, niiden luonne tieteen tuottaman tiedon valossa, mahdolliset ongelmat ja niiden ratkaisuyritykset. Seminaari sopii kaikille henkilöstön edustajille. Seminaari soveltuu myös muille aiheista kiinnostuneille sekä yhteistoimintakoulutukseksi.

Paikka

Scandic Grand Central Helsinki, Vilhonkatu 13, 00100 Helsinki

Luennoitsijat

Elina Eerola, asiantuntija & Joonas Leppänen, johtava asiantuntija, SITRA
Elina ja Joonas työskentelevät projektissa, joka keskittyy hyvinvointialueiden demokratiaan ja asukkaiden osallistumismahdollisuuksien vahvistamiseen. Elina on filosofian maisteri, joka innostuu yhteiskunnallisista asioista, innovaatioista ja asiakaslähtöisyydestä. Joonaksen toiminnan ytimessä on demokratian kehittäminen ja sen syventäminen, josta esimerkkeinä ovat poliittisen filosofian väitöstutkimuksen tekeminen sekä kokemus päiväpolitiikasta ja vaikuttamisesta.

Emma Nordback, neuvottelu- ja viestintätaitojen koulutuspäällikkö, Aktiivi-Instituutti
Emma on lisäksi ratkaisukeskeinen työnohjaaja, Positive Psychology Practitioner ja Tampereen yliopiston väitöskirjatutkija.

Miia Paakkanen, Suomen myötätunto työssä -tutkimuksen pioneeri ja asiantuntija sekä kokenut työelämän tunnetaitojen valmentaja
Miia on monitieteinen ja kansainvälisesti verkostoitunut, aktiivinen positiivisen psykologian ja organisaatiotieteen tieteentekijä ja käytäntöön soveltaja. Miia on mukana globaalissa myötätunnon ja positiivisen organisaatiotieteen tutkijayhteisössä, joka on perustanut positiivisen psykologian rinnalle positiivisen organisaatiotieteen ja sen osaksi myötätunnon tutkimuksen organisaatioissa.

Antti Palola, puheenjohtaja, STTK
Antti johtaa STTK:n toimiston työskentelyä, neuvottelutoimintaa ja yhteiskunnallista vaikuttamista sekä vastaa STTK:n edustajistolle ja hallitukselle järjestön toiminnasta.

Sami Råman, organisaatiopsykologi, integratiivinen psykoterapeutti, työnohjaaja, PsM
Samilla on yli 10 vuoden kokemus yksilöiden ja organisaatioiden vaikeiden ongelmien ratkaisemisessa. Samin intohimona on organisaatioiden kehittäminen yhdessä johdon ja työntekijöiden kanssa. Hänellä on työnohjaajan koulutuksen kautta syvä eritysosaaminen mm. kompleksisten systeemien ymmärtämisessä.

Pauliina Valtasaari, Helsingin kaupunginorkesterin orkesteripäällikkö, musiikin tohtori, työnohjaaja, kognitiivinen lyhytterapeutti
Pauliinan erityisalaa on työhyvinvoinnin kehittäminen ja yhteisöllisyyden rakentaminen. Pauliina toimi vuosien ajan viulistina sinfoniaorkestereissa ja kamarikokoonpanoissa, sittemmin hän on suunnannut tutkimaan ja kehittämään taidealojen työhyvinvointia ja työnohjauskäytäntöjä.

PANELISTIT:

Silja Paavola, puheenjohtaja, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Silja valittiin SuPerin puheenjohtajaksi ensimmäisen kerran liittokokouksessa vuonna 2012. Silja on pohjakoulutukseltaan apuhoitaja ja suorittanut lisäksi muun muassa psykiatrisen hoidon erikoisammattitutkinnon.

Millariikka Rytkönen, puheenjohtaja, Tehy ry
Millariikka on sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehyn puheenjohtaja ja koulutukseltaan sairaanhoitaja-kätilö. Hän luonnehtii itseään viestipalvelu X:ssä seuraavasti: ”Milla The Mainehaitta. ’Vaikuttaa yksinkertaiselta.’ Tehyläinen, joka uskoo, että kaikki on mahdollista. Myös pyöröovesta hiihtäminen.”

Jonna Voima, puheenjohtaja, ammattiliitto Jyty
Jytyn puheenjohtajana toimivalle Jonnalle tärkeitä asioita ovat johtaminen, edunvalvonta, neuvottelutoiminta, työoikeus ja parempi työelämä. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari.

Ohjelma

To 25.1.

10.00 Seminaarin avaus

10.15–11.15 Ajankohtaista työmarkkinoilta (Antti Palola)

11.15–12.15 Yhteisöllisyyden äärellä (Pauliina Valtasaari)

12.15–13.15 Lounas

13.15–14.00 Positiiviset suhteet työssä (Emma Nordback)

14.00–14.30 Kahvitauko

14.30–16.00 Tunnetaidot työssä -työpaja (Miia Paakkanen)

18.00–20.30 Illallinen

Pe 26.1.

09.00–11.30 Yhteisöllisyys työssä (Sami Råman)

11.30–13.00 Huoneiden luovutus klo 12 mennessä + lounas

13.00–14.00 Osallistumista ja demokratiaa omassa työssä ja asiakkaan kohtaamisessa (Elina Eerola & Joonas Leppänen)

14.00–14.30 Kahvitauko

14.30–15.30 Paneelikeskustelu (Silja Paavola, Millariikka Rytkönen, Jonna Voima)

Lisätietoja

Ilmoittautuminen

10.12.2023 mennessä

Jos olet liiton jäsen, tarkista koulutuksen palkallisuus ja ilmoittautumiskanava liitostasi. Liitot maksavat koulutukset määrittelemilleen kohderyhmille.

Tammikuun tapaaminen