Koulutusvinkit
12 / 12 / 22

Ilmoittaudu Tyky-seminaariin 24.-25.5.: Hyvä työkyky – kenen vastuulla?

Kuvaus

Työssä jatkaminen ja jaksaminen ovat työntekijän, työnantajan ja yhteiskunnankin kiinnostuksen kohteena. Miten työkykyä voidaan ylläpitää ja parantaa? Miten toimia, jos työkyky on alentunut? Miten selvitetään, kuinka paljon työkykyä on jäljellä? Vastaako jokainen itse omasta työkyvystään?

Toimijoita, toimintamalleja ja tukijärjestelmiä on paljon. Seminaarissa pohditaan, auttaako työkykyprosessi todellisuudessa työntekijää jatkamaan työssä pidempään. Tarjolla on myös käytännön keinoja työntekijän työkyvyn parantamiseksi. Seminaarissa haetaan vastausta siihen, kenen vastuulla työkyvystä huolehtiminen on.

Paikka

Seminaari järjestetään Antell Arkadiassa, Arkadiankatu 23, 00100 Helsinki.

Ensimmäisen seminaaripäivän päätteeksi nautimme buffet-illallisen meren äärellä, ilta-auringossa kylpevässä ravintola Mestaritallissa.

Kenelle

Seminaariin ovat tervetulleita Työsuojelukonsultin koulutuksen suorittaneet sekä muut seminaarista kiinnostuneet henkilöstön edustajat, työsuojelupäälliköt, työhyvinvointipäälliköt ja työhyvinvoinnin kehittäjät. Seminaari soveltuu myös yhteistoimintakoulutukseksi.

ohjelma

Keskiviikko 24.5.

09.00–10.00 Kahvi
10.00–10.15 Seminaarin avaus (Työsuojelun koulutuspäällikkö Leo Junno, Aktiivi-Instituutti)
10.15–11.15 Työhyvinvointi julkisella alalla – keinoja vaikuttaa henkilöstön jaksamiseen ja riittävyyteen (Asiakaspäällikkö Minna Issakainen, Keva)
11.15–12.15 Työhön kytkeytyvä kuntoutus (Erityisasiantuntija Kirsi Unkila, Työterveyslaitos)
12.15–13.45 Lounas
13.45–15.15 Tyky-prosessit ja lainsäädäntö (Työoikeuden koulutusjohtaja Rikhard Zitting, Aktiivi-Instituutti)
15.15–15.45 Kahvi
15.45–16.45 Liikkeellinen tuokio, joka energisoi kehoa ja mieltä (Tanssinopettaja Annina Tuhkunen, Helsingin aikuisopisto)
19.00–22.00 Buffet-illallinen ravintola Mestaritallissa

Torstai 25.5.

09.00–09.15 Seminaarin avaus
09.15–10.10 Ajankohtaiset työmarkkina-asiat (Edunvalvontajohtaja Minna Ahtiainen, STTK)
10.10–11.30 Työn sujuvuus ja työyhteisön toimivuus työhyvinvoinnin ja työkyvyn lähteinä (Työelämäasiantuntija Erkki Auvinen, STTK)
11.30–13.00 Lounas
13.00–13.45 Työpaja henkilöstön edustajan roolista työkykyprosessissa (Työsuojelun koulutuspäällikkö Leo Junno, Aktiivi-Instituutti)
13.45–14.15 Kahvi
14.15–15.45 Miksi työkykyjohtaminen on tärkeää ja miten työpaikoilla voidaan vaikuttaa työurien pituuteen (Kouluttaja Katja Atsar, Ilmarinen)
15.45–16.00 Seminaarin päätös

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu 27.3.2023 mennessä.

Jos olet liiton jäsen, tarkista koulutuksen palkallisuus ja ilmoittautumiskanava liitostasi. Jos maksat itse tai työnantajasi maksaa, ilmoittaudu tästä.

Lisätietoja

Leo Junno, työsuojelun ja työhyvinvoinnin kouluttaja
leo.junno@aktiivi-instituutti.fi, puh. 050 341 8068

Koulutusjärjestelyt: asiakaspalvelu@aktiivi-instituutti.fi

Kouluttajat ja luennoitsijat

Minna Ahtiainen, edunvalvontajohtaja, STTK

Katja Atsar, kouluttaja, Ilmarinen
Atsar toimii kouluttajana Ilmarisen työkykyjohtamisen palveluissa. Ahkeran bloggaajan ja kysytyn puhujan tähtäimenä on parempi työelämä ja pääasiallisena kohderyhmänä esihenkilöt ja johtoryhmät.

Erkki Auvinen, työelämäasiantuntija, STTK
Auvinen on toiminut STTK:n työelämäasiantuntijana jo lähes neljännesvuosisadan. Hänen vastuulleen kuuluvat työhyvinvoinnin ja työsuojelun sekä tuottavuuden ja tuloksellisuuden samanaikainen kehittäminen työpaikan yhteistoiminnassa.

Minna Issakainen, asiakaspäällikkö, KEVA
Issakainen toimii asiantuntijana valtion moniammatillisessa tiimissä työnantaja-asiakkuudet ja työkykyjohtaminen -yksikössä. Hän vastaa siitä, että valtion isot organisaatiot saavat eläkevakuuttamiseen ja työkyvyttömyysriskin vähentämiseen oikea-aikaista tietoa, neuvoa ja ohjausta.

Leo Junno, koulutuspäällikkö, Aktiivi-Instituutti
Junno toimii Aktiivi-Instituutissa koulutuspäällikkönä vastuualueenaan työsuojelu.

Anniina Tuhkunen, tanssinopettaja, Helsingin Aikuisopisto
Annina Tuhkunen on monialainen, eri tanssi- ja liikepraktiikoiden sekä kulttuurien välimaastoissa liikkuva opettaja ja esiintyjä, jonka erityisosaaminen liittyy afrikkalaisperäisiin tansseihin.

Kirsi Unkila, erityisasiantuntija, YTL, työkykykoordinaattori, Työterveyslaitos
Unkila on ammatillisen kuntoutuksen ja työkyvyn tuen asiantuntija. Hän on ollut mukana kehittämässä KUURA – työhön kytkeytyvä kuntoutus -tietopakettia.

Rikhard Zitting, koulutusjohtaja, Aktiivi-Instituutti
Zitting toimii Aktiivi-Instituutissa koulutusjohtajana vastuualueinaan työoikeus, työsuojelu ja työhyvinvointi.


Majoitus ja matkustaminen

  • Palkallisissa koulutuksissa liitot maksavat majoituksen kahden hengen huoneessa. Ilmoita majoitustarpeestasi liittoon ilmoittautumisen yhteydessä. Varaamme majoituksen hotelli Helkaan osoitteessa Pohjoinen Rautatiekatu 23, 00100 Helsinki.
  • Liitot korvaavat matkakustannukset halvimman kulkuneuvon mukaan. Jos joudut käyttämään lentokonetta tai omaa autoa, ota yhteys liittoosi.
  • Lisätietoja koulutusjärjestelyistä: asiakaspalvelu@aktiivi-instituutti.fi

Peruutusehdot

  • Jos olet estynyt saapumasta koulutukseen, ilmoita asiasta välittömästi asiakaspalvelu@aktiivi-instituutti.fi
  • Jos et ole peruuttanut osallistumistasi ilman pätevää syytä aikaisintaan 8 vuorokautta ennen kurssin alkua, laskutamme 150 € peruutuskulun. 
  • Jos et voi osallistua kaikille luennoille, ota yhteyttä liittoosi.