Koulutusvinkit
17 / 01 / 25

Tyky-seminaari 21.–22.5.2025: Voimaa työstä ja työyhteisöstä

Kaksipäiväisessä ajankohtaisseminaarissa pohditaan työn ja työyhteisön merkitystä voimavarojen kannalta. Seminaarin teema on ”Voimaa työstä ja työyhteisöstä”.

Paikka

Hobo Hotel Helsinki, Kluuvikatu 4, 00100 Helsinki

Luennoitsijat

Aino Heikkilä, väitöskirjatutkija, Aalto-Yliopisto, kehityspäällikkö E2 Tutkimus

Ainon erityisosaamista ovat työelämään ja sukupolvien vuoropuheluun liittyvät kysymykset. Ainon väitöstutkimuksen aihe on ”Yhdessä vahvempia? Ylisukupolvinen resilienssi työyhteisön arjen voimavarana”. Esityksessään Heikkilä tarkastelee, miten esihenkilötyö voi vahvistaa työntekijöiden osallisuutta ja purkaa voimavaroja kuluttavia yhteistyön esteitä kiireisen arjen keskellä.

Päivi Inberg, puheenjohtaja, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

Päivi on toiminut Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtajana vuodesta 2024. Päivi on koulutukseltaan perushoitaja, ja hän on työskennellyt Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella. Hän toimi ennen SuPerin puheenjohtajaksi valintaansa mm. pääluottamusmiehenä, SuPerin edustajiston puheenjohtajana, SuPer-Opona ja Super työttömyyskassan hallituksen jäsenenä.

Ari Järvinen, KTM, Tampereen yliopiston väitöskirjatutkija

Ari on kehittämisen konsultti erityisalueenaan saneerausten vaikutus organisaatioiden ja työyhteisön toimintakykyyn. Työn alla on väitöstutkimus ”Selviytyjän syndrooma organisaation saneerausprosessissa”. Arin esitys tarjoaa tiiviin katsauksen organisaation saneerauksen taustoihin, kuten sen syihin ja strategioihin. Pääpaino on kuitenkin itse saneerausprosessin eri vaiheissa ja niiden vaikutuksissa työyhteisöön.

Miika Muranen, TeM, teatteriohjaaja ja -näyttelijä, esiintymiskouluttaja

Miika on Teatterikorkeakoulusta valmistunut näyttelijä-ohjaaja. Hän on ohjannut yli 40 teatteriesitystä musikaaleista draamoihin. Miika on toiminut Rovaniemen Teatterin ja Suomen Komediateatterin taiteellisena johtajana. Hän työskentelee lisäksi esiintymiskouluttajana ja opettaa näyttelijäntyötä. Hänellä on kokemusta niin johtajan työstä, väliesihenkilötehtävistä sekä alaisena olemisesta – ja aina ei ole näissä tehtävissä kommunikaatio onnistunut. Joskus ei ollenkaan! Moni meistä on kohdannut työyhteisössä tilanteita, joissa kohtuuttomuus on naamioitu suoruudeksi sekä passiivisuus myötäilyksi. Myös railo esihenkilöiden ja alaisten välisessä kommunikaatiossa voi joskus kasvaa tahtomattaan liian suureksi. Mitä näissä tilanteissa voi tehdä ja miksi meidän on niin vaikeaa katsoa peiliin?

Emma Nordback, väitöskirjatutkija, Tampereen Yliopisto sekä koulutuspäällikkö ja työnohjaaja, Aktiivi-Instituutti

Emman luennossa kuvataan, miten sosiaalisen tuen viestintä eli ”supportiivinen viestintä” rakentaa koko työyhteisön hyvinvointia. Se auttaa hallitsemaan epävarmuutta, ja vahvistaa näin hyväksytyksi tulemisen ja elämänhallinnan kokemusta.

Eira Roos, LKT, työterveyshuollon erikoislääkäri ja kehitysylilääkäri, Lääkärikeskus Aava

Eira on innostunut ennakoivasta työkykyjohtamisesta, työelämän muutoksista ja organisaatioiden kollektiivisen työkyvyn kehittämisestä. Hän tekee myös tutkimustyötä elintapojen, mielen hyvinvoinnin ja työolojen vaikutuksista työkykyyn. Eiran luennossa pureudutaan siihen, miten työterveyshuoltoyhteistyöllä voidaan rakentaa kestävää suorituskykyä sekä yksilön että koko tiimin tasolla.

Hanna Savanna, CNVC Certified NVC Trainer, NVC-sovittelija, TRE-ohjaaja, Savanna Connexions

Hannaa kiinnostaa ihmisten välinen vuorovaikutus. ”NVC on minulle paljon enemmän kuin vuorovaikutustaito tai työkalu”, Hanna kertoo. ”Siitä on tullut elämäntapani. Se tukee minua itseni ja muiden ymmärtämisessä, lasteni kasvattamisessa sekä koko maailman jäsentämisessä. Vuonna 2000 perustin oman yritykseni, Savanna ConneXionsin. Huomasin pian, että opin tehokkaimmin opettamalla muita”.

Olli Viljanen, VTM, erityisasiantuntija ja kouluttaja, Työterveyslaitos

Olli on kouluttanut, kehittänyt ja tutkinut työhyvinvointia 15 vuoden ajan. Hän on erikoistunut työhyvinvoinnin johtamisen ja kestävän työyhteisön teemoihin. Esitys käsittelee työhyvinvoinnin moniulotteisuutta, työn voimavaroja ja vaatimuksia sekä tutkimukseen pohjaavaa tietoa konkreettisista keinoista, joilla voidaan vahvistaa erityisesti työn voimavaroja.

Lisätietoja

Lue tarkemmin seminaarin ohjelmasta.

Usein kysytyt kysymykset ja asiakaspalvelun yhteystiedot löydät verkkosivultamme.

Jos olet liiton jäsen

  • tarkista koulutuksen palkallisuus ja ilmoittautumiskanava liitostasi. Liitot maksavat koulutukset määrittelemilleen kohderyhmille ja edellyttävät, että osallistut koulutukseen kokonaisuudessaan
  • ilmoita majoitustarpeesta ja matkustusjärjestelyistä liittoosi ilmoittautumisen yhteydessä
  • tarkista perumisehdot liitostasi